BUTTONS parachute adoptie militaire dienst duiken sportkeuringen algemeen werken met ademlucht nogepa vervuilde grond Alcohol en drugs tankervaart taxikeuringen medibus rijbewijs cde zeevaart binnenvaart cruisschepen verzekeringskeuringen rijbewijs abe  

Sportkeuringen: Boksen

Wedstrijdboksers dienen een verplichte keuring te ondergaan alvorens zij kunnen deelnemen aan een wedstrijd. U dient als bokser uw startboekje en het vragenformulier wat u onder aan deze pagina kunt downloaden ingevuld mee te nemen naar de keuring.

De keuringseisen voor de jaarkeuring van een wedstrijdbokser zijn:

1. Een anamnese bestaande uit een algehele anamnese en een speciale anamnese gericht op de bokscarrière van de bokser (d.w.z.: aantal partijen en uitslag van de laatste partij), blessures opgelopen met het boksen of andere sporten.

2. Een lichamelijk onderzoek dat, naast een algemeen onderzoek (incl. bloeddrukmeting) een oriënterend neurologisch onderzoek (pupil reacties, peesreflexen, eenvoudige coördinatie en motoriektesten) en aandacht voor het keel-, neus– en oorgebied (de neuspassage is hierbij het belangrijkste i.v.m. de mondbeschermer, die de bokser tijdens de wedstrijd afhankelijk maakt van zijn neusademhaling). Verder moet gelet worden op aanwijzingen voor recente letsels (polsen, handen, wenkbrauwen, gelaat, oren, neus) en op eventuele houdingsafwijkingen, die de bewegingssnelheid van de bokser kunnen beïnvloeden.

3. Aanvullend onderzoek (alleen een oriënterend urine onderzoek (bloed, eitwit, glucose) is voldoende.

U moet voor de 1e keuring een zogenaamd keuringsformulier in te vullen.
Dit formulier kunt U onder aan deze pagina downloaden. Iedere volgende keuring kan vervolgens op dat formulier worden aangetekend.

Zie de actuele tarieven voor de huidige kosten. Klik hier voor de tarieven.

Formulier bokskeuring

Algemeen
Neem voor een algemene sportkeuring contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden !

Sportmedische vragenlijst
VOOR KEURING BEL: 010 2810191